Quantcast
Channel: I'm a runner
Viewing all articles
Browse latest Browse all 188

Stödjer projektet "Aldrig ensam"

$
0
0

I´m a runner loppets vision är att vara bidragande till en bättre folkhälsa. Folkhälsan omfattar alla aspekter av fysisk, psykisk men också social hälsa. Med loppet vill vi uppmärksamma detta starka samband. Vi har därför inlett ett samarbete med projektet “aldrig ensam” som startades 2013 av Charlie Eriksson. Hans projekt startades för att bidra till en mer öppen dialog kring det tabubelagda ämnet psykisk ohälsa. Alla drabbas, men ingen vågar prata om det. Ingen ska behöva leva med psykisk ohälsa i hemlighet, nu bryter han isen och bidrar till att fler vågar söka hjälp för sin psykiska ohälsa och detta vill I’m a runner loppet stödja. Den ökade trenden till att begå självmord istället för att söka hjälp hos psykiatrin måste brytas.

Läs mer om informationsprojektet, Aldrig Ensam, som sprider kunskap och bryter tystnaden kring det tabubelagda ämnet psykisk ohälsa bland unga vuxna här:www.aldrigensam.se. Vid anmälan har du möjlighet att stödja det här viktiga projektet.

 

Här kan ni få läsa en intervju som jag hade med Charlie om hans projekt.

- Hej Charlie, kan du berätta kort om dig själv:
 
Mitt namn är Charlie Eriksson, 23 år, född- och uppvuxen i Falkenberg på västkusten. När jag inte arbetar umgås jag med familj och vänner. För att hålla igång spelar jag innebandy i division 2 samt golf. Pluggade 1,5 år på Linnéuniversitetet i Kalmar, men hoppade av och idag driver jag eget företag. I maj 2013 drabbades jag av psykisk ohälsa i form av en svår depression och panikångest. Det förändrade mitt liv.
- Jag är mycket imponerad över ditt arbete med projektet, Aldrigensam, för dem som inte känner till det, kan du beskriva vad det handlar om?Det jag märkte när jag var som sjukast var bristen på information om psykisk ohälsa för oss unga vuxna. Jag ägnade mycket tid åt att försöka hitta hemsidor, bloggar och liknande om ämnet och kanske till och med någons egna historia för att bättra kunna förstå vad det är jag är drabbad av och hur det påverkar min vardag och mitt liv. Men informationen fanns inte, det var ett stort svart hål och därför beslutade jag mig för att skriva ner min egen historia, publicera den och utforma ett informationsprojekt som riktar sig till ungdomar i Sverige.

 Informationsprojektet Aldrigensam finns för att vi behöver bättra på våra kunskaper kring ämnet, på det viset kan fördomarna reduceras och den skam/tabu som idag råder kan på sikt suddas ut och det blir mer accepterat att prata om psykisk ohälsa. En öppen dialog kommer leda till att fler vågar söka vård istället för att som idag, begå självmord. Vi vill rädda unga människors liv!

- Vad arbetar du med för något just nu i projektet? 

I dagsläget handlar det om att fortsätta utveckla projektet för att nå ut till fler. Nya samarbeten inleds hela tiden och vi fortsätter att växa i snabb takt. Det planeras även för fullt en gala om psykisk ohälsa, Sveriges första gala kring psykisk ohälsa.

 
- Vilken målsättning har du med projektet?
 
Att skapa en acceptans och öppen dialog kring psykisk ohälsa.
 
- Om mina läsare skulle vilja hjälpa till att sprida informationen om projektet, hur gör dem det på bästa sätt? 

 Det bästa sättet att sprida projektet vidare är att dela vår facebooksida till dina vänner samt att bära armbandet med texten Aldrigensam som öppnar upp en dialog och får människor att prata mer om psykisk ohälsa.

Skärmklipp 2015-05-15 21.32.24

Viewing all articles
Browse latest Browse all 188